Τηλέφωνο Κρατήσεων
211 780 7070 ή
6977 191746 (whats up)

CLUB ΑΘΗΝΑΣ 2014

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ 

CLUB ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 


club αθήνα

Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας, εν έτει 2014, εμφανίζεται πιο ανανεωμένη από ποτέ. Πέρα από τα πολυδιαφημιζόμενα και γνωστά σε όλου μας bar – clubs, με κάποια εξ αυτών να αποτελούν σταθερή αξία και με πολύχρονη παρουσία στην νυχτερινή Αθήνα, , βλέπουμε να ξεπροβάλλουν καινούργια νυχτερινά μαγαζιά, να δημιουργούνται νέα brand names και νέες συνεργασίες που φιλοδοξούν να συμβαδίσουν με τα σημεία των καιρών, αλλά και τις απαιτήσεις του κοινού και να απογειώσουν την διασκέδασή μας στα ύψη, προσφέροντας ακόμα και στους πιο απαιτητικούς, το είδος της ψυχαγωγίας που προτιμούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμφανίζονται και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στον χώρο της νύχτας, νέοι σε ηλικία και έχουν στόχο να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη της διασκέδασης.

Στην εποχή που ζούμε, ο τρόπος διασκέδασης και η επιλογή των μαγαζιών έχει αλλάξει εντελώς. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας, οι έξοδοι των πολιτών έχουν περιοριστεί κατά πολύ και η νυχτερινή διασκέδαση έχει χάσει αρκετή από την αίγλη του παρελθόντος. Ωστόσο παραμένει ακόμα δυναμική, για όλα τα γούστα, αλλά και για όλα τα ακούσματα.

Bar στην Αθήνα


Ο κόσμος έχει στραφεί πλέον σε εναλλακτικές μορφές διασκέδασης, δείχνοντας την προτίμησή του περισσότερο στα bar-clubs και όχι στα αυτούσια clubs, στα μικρά και παρεϊστικα μπαράκια, αλλά και στα cafe-bar που παρατείνουν το ωράριο λειτουργία τους σε σχέση με το παρελθόν, μένοντας ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και διοργανώνοντας θεματικές βραδιές και αξιόλογα πάρτι. Είναι πλέον γεγονός ότι οι μεγάλοι και αχανείς χώροι που στέγαζαν τα ακριβοθώρητα, πολλές φορές, και πολυέξοδα μεγάλα clubs έχουν πλέον απομυθοποιηθεί και δεν θυμίζουν σε τίποτα τους τεράστιους χώρους του παρελθόντος με τα πανίσχυρα brand names, στους οποίους ακόμα και τις καθημερινές δεν έπεφτε καρφίτσα. Πολλά από αυτά τα ομολογουμένως ιστορικά μαγαζιά έχουν κλείσει, ενώ κάποια λειτουργούν μόνο Παρασκευή και Σάββατο, με την βοήθεια όμως ισχυρών ομάδων δημοσίων σχέσεων (PR) και έχοντας ρίξει τις τιμές. Ελάχιστα από αυτά έχουν διατηρήσει την αξία τους και δείχνουν να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις.

Οι περισσότεροι, λοιπόν, από τους λάτρεις της διασκέδασης έχουν επιλέξει πιο απλοϊκούς χώρους, μικρά μαγαζιά με προσιτές τιμές και πολλές φορές χωρίς την επιβολή της πληρωμής εισόδου για να μπουν στο μαγαζί. Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει τα clubs να ρίξουν κατά πολύ την τιμή της φιάλης, καθώς και την τιμή της εισόδου ίση με την αξία ενός ποτού. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι πασίγνωστες ομάδες δημοσίων σχέσεων αποφάσισαν να κάνουν τα πάρτι τους, μερικά εκ των οποίων άκρως επιτυχημένα, σε μικρότερους χώρους και bars, ξεφεύγοντας εντελώς από την νοοτροπία και την λογική των μεγάλων clubs που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα από τα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας έχουν εκπτωτικές τιμές για την φιάλη, κυρίως τις καθημερινές, και επειδή ως επί των πλείστων απευθύνονται σε νέους, έχουν θεσπίσει φοιτητικές τιμές, αλλά και ειδικές τιμές για διοργανώσεις χορών και εκδηλώσεων.

Ελληνάδικα στην Αθήνα

Είναι επίσης γεγονός ότι πέρα από την επιλογή των μαγαζιών, έχουν αλλάξει και τα ακούσματα του κόσμου, σε σχέση με το παρελθόν. Τα mainstream ακούσματα και η αμιγώς ελληνική μουσική είναι αυτή που έχει κερδίσει με διαφορά την πρωτιά στις προτιμήσεις του κοινού. Θα λέγαμε ότι πλέον, ο κόσμος έχει αφήσει τα μπουζούκια, πολλά εκ των οποίων εξακολουθούν να είναι ακριβά, και στρέφεται στην ίδια ουσιαστικά ελληνική μουσική, αλλά μέσα από ένα dj set. Εξαιτίας του γεγονότος, ότι πολλά από τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική λειτουργούν μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τραγουδιστών που θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα τραγουδήσουν μπροστά στο κοινό ενός bar-club. Τα περισσότερα από τα bars-clubs στην Αθήνα κινούνται σε mainstream ρυθμούς, ενώ πολλά εξ’ αυτών έχουν θεματικές βραδιές, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αποκλειστικά με ελληνική μουσική. Ωστόσο, εάν κάποιος έχει άλλα ακούσματα, υπάρχουν οι επιλογές θεματικών βραδιών κάτω από rnb και house ήχους. Επίσης, κάποιος μπορεί να βρει στην Αθήνα bars με αμιγώς ξένη μουσική όλων των ειδών, άλλα που κινούνται εξ’ ολοκλήρου σε house-dance ρυθμούς και καθαρά ηλεκτρονική μουσική. Δεν θα μείνουν, όμως, δυσαρεστημένοι και αυτοί που δείχνουν ενδιαφέρον για την rock σκηνή, η αυτοί που θέλουν να χορέψουν σε latin ρυθμούς, ή προτιμούν την soul και jazz μουσική σκηνή, καθώς υπάρχουν στην Αθήνα αξιόλογα μπαράκια με αυτού του είδους τα ακούσματα.

Clubs Αθήνας Τηλέφωνο


Παρακάτω, θα αναφέρουμε συνοπτικά τα πιο αξιόλογα bars και clubs της Αθήνας, χωρισμένα ανά περιοχή και στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το cocktail σας είτε χαλαρά, είτε επιλέγοντας να διασκεδάσετε σε ξέφρενους ρυθμούς μέχρι τα ξημερώματα και ανάλογα με το είδος της μουσικής που ακούτε. Θα ακολουθήσει εν καιρώ πλήρη καταγραφή του καθενός ξεχωριστά με αναλυτικές πληροφορίες, το είδος της μουσικής και τις τιμές που υπάρχουν για το καθένα, είτε κανονικές, είτε φοιτητικές.

CLUB στα Βόρεια Προάστια


Ξεκινώντας από τα Βόρεια Προάστια, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα μαγαζιά της Αγίας Παρασκευής με την περίφημη και glamour πλατεία της και τα σικάτα all day cafe bar, μερικά εκ των οποίων προσφέρουν διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες. Ξεχωρίζουν το TENDER με mainstream ακούσματα, τα LAVMI και STARS, σημεία αναφοράς για την Αγία Παρασκευή, καθώς επίσης και τα HOTEL και B&W CAFE καθώς και το DODO’S BAR με ξένη μουσική από όλα τα είδη. Στην Κηφισιά ξεχωρίζει το CASH που βρίσκεται στο Κεφαλάρι, ενώ υπάρχουν και τα SUITE BAR, SAX BAR, STORIES, RECIPE και MOUSTAKI. Στην Άνοιξη, έχουμε το AZOR με ηλεκτρονική κυρίως μουσική, ενώ στο Μαρούσι άξια αναφοράς είναι το NARRUM και το ROUTE 215, ενώ για αμιγώς ροκ καταστάσεις, προτείνεται το BLITZ. Στα Μελίσσια ξεχωρίζει το μικρό αδελφάκι του γνωστού σε όλους DREAM CITY, το DREAM CITY NORTH με πολλά live. Στην πρόσφατα αναπτυγμένη Νέα Ερυθραία με τα εντυπωσιακής ομορφιάς μαγαζιά, ξεχωρίζουν το NISI, το LOW BAR, το BAR HOLE και το RUA. Το SALTA MORTALE στην Πεύκη και οι ΜΟΥΣΕΣ στην Πεντέλη με φουλ ελληνική μουσική είναι επίσης αξιοπρόσεκτα στα Βόρεια Προάστια. Στο Χαλάνδρι υπάρχει μεγάλη γκάμα από νυχτερινά μαγαζιά και ξεχωρίζουν τα STONE CITY, MAISHA, ANDRONIKOS, CORTE BAR, HICKS, ενώ καλό ροκάδικο είναι το AVANT GARDE. Τέλος στο Χολαργό, υπάρχουν cafe bars με ξένη κυρίως μουσική και τα οποία τραβάνε μέχρι πολύ αργά, όπως τα BOOTLEG, BOOGIE, PIQUET και RITZY και το WORK για εναλλακτική διασκέδαση. Στα Βορειοδυτικά προάστια και συγκεκριμένα στην Νέα Φιλαδέλφεια, συναντάμε τα Β-ΚΟΥΤΙ, BARSOL, ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ και το αρκετά φημισμένο ρακομελάδικο ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ. Στην Νέα Ιωνία, υπάρχει το ροκάδικο EGALITE, ενώ στο Γαλάτσι ξεχωρίζει το SANTE με έντεχνη μουσική και βεβαίως το ESTROSA με mainstream διάθεση.


Scroll to Top