Τηλέφωνο Κρατήσεων
211 780 7070 ή
6977 191746 (whats up)

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 211-7807070


iera-odos «Ιερά οδός», λέγεται το νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, στο Γκάζι, δίπλα ακριβώς από το VOX. Θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα. Έχει μια ιστορία 18 χρόνων, καθώς παρουσιάστηκε στο κοινό το 1996. Στην αρχή της λειτουργίας του, ήταν φτιαγμένο σύμφωνα με τα πρότυπα μουσικής σκηνής και είχε φιλοξενήσει κορυφαίους καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου που μάγευαν τους παρευρισκόμενους στην «Ιερά Οδό» με την φωνή τους. 

Ο επιχειρηματίας Ηλίας Μαρασούλης, ο οποίος έχει στην κατοχή του και το διπλανό VOX, άλλα και το νυχτερινό κέντρο REX, ήθελα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας των νυχτερινών του κέντρων να δώσει μια έντεχνη, ποιοτική χροιά στα μουσικά σχήματα που φιλοξενούσε. Μετά από κάποια χρόνια, αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να αρχίζουν να εμφανίζονται στην «Ιεράς Οδό» και στα υπόλοιπα μαγαζιά του και εκπρόσωποι του λαϊκού τραγουδιού και μάλιστα ονόματα με μεγαλειώδη καριέρα.

Το νυχτερινό κέντρο «Ιερά Οδός» στέκεται επιβλητικά στην αρχή της Ιεράς Οδού και συγκεκριμένα στον αριθμό 18-20. Ειδικότερα, τα παλαιότερα χρόνια είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού και θεωρούνταν από τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, στο οποίο έσπευδαν χιλιάδες Αθηναίους για να παρακολουθήσουν το μουσικό πρόγραμμα, αλλά και τους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τραγούδια που έγραψαν ιστορία. Το «Ιερά Οδός» πήγαινε περίφημα και ήταν γεμάτο από κόσμο, ακόμα και την εποχή, κατά την οποία το Γκάζι δεν είχε αναπτυχθεί και δεν υπήρχαν πολλά μαγαζιά εκεί γύρω, όπως γίνεται σήμερα. Αδιαμφισβήτητα, το ιστορικό μαγαζί έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει βάλει την υπογραφή του στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Ο εσωτερικός χώρος του κέντρου “Ιερά Οδός" είναι αναμφίβολα μεγάλος, όπως εξάλλου συνηθίζεται σε όλα τα live stages, με συμμετρική διάταξη των τραπεζιών και των καθιστικών και σωστή διαρρύθμισή τους. Μια μεγάλη πίστα βρίσκεται στο κέντρο, ενώ διαθέτει και εξώστη για θέαση του προγράμματος από ψηλά. Το κλασσικό ύφος του νυχτερινού κέντρου, η απλοϊκή διάθεση και ο κατάλληλος φωτισμός διαφαίνονται από την πρώτη στιγμή και με την πρώτη ματιά. Η «Ιερά Οδός» δεν θέλει και δεν ψάχνει να εντυπωσιάσει, ούτε να ακολουθήσει την τελευταία λέξη του μοντερνισμού, αλλά να ακολουθήσει τον χαρακτήρα που το έκανε γνωστό όλα αυτά τα χρόνια. Το βήμα και η ανάλογη σημασία δίνεται εκεί που πρέπει, δηλαδή στον καλλιτέχνη που εμφανίζεται στο μαγαζί και στο μουσικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ LIVE


Το «Ιερά Οδός» λειτουργεί κατά την διάρκεια της χειμερινής σεζόν και το καλοκαίρι παραμένει κλειστό. Όπως προαναφέραμε, είχε ξεκινήσει ως μουσική σκηνή το 1996. Ήταν ουσιαστικά υπό τις άμεσε οδηγίες του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος και εμφανιζόταν στο σκηνή της Ιεράς Οδού για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Γιώργος Νταλάρας είχε συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες, τραγουδοποιούς και συγκροτήματα στα 3 χρόνια παρουσίας του εκεί, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, ο Γιάννης Βαρδής, ο Γκόραν Μπρέκοβιτς, Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι ΠΥΞ ΛΑΞ. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το νυχτερινό κέντρο άλλαξε ύφος για φιλοξένησε για αρκετά χρόνια έναν πραγματικά τεράστιο όνομα του λαϊκού τραγουδιού, τον Πασχάλη Τερζή. Καίτη Γαρμπή, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Πάριος, Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκαν μαζί του στην Ιερά Οδό. Όμως, το σχήμα που χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο όλων των εποχών και κέντρισε το ενδιαφέρον όλων ήταν αυτό της περιόδου 2002-2003 που αποτελούταν από τον Πασχάλη Τερζή, τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Δημήτρη Μπάση. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησε το δίδυμο Δημήτρη Μητροπάνου και Πέγκυς Ζήνα που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα τις σεζόν 2011-2013, πρωταγωνιστής στον νυχτερινό κέντρο ήταν ο Νότης Σφακιανάκης. Στα τέλη του 2013 έγινε η πρεμιέρα του σχήματος Γονίδη – Κοκκίνου, το οποίο όμως δεν κράτησε πάνω από μια εβδομάδα, λόγω προβλημάτων. Έτσι, από τις αρχές του 2014, δόθηκε η ευκαιρία στους μουσικόφιλους να απολαύσουν ένα εξαιρετικό , μοναδικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, με τους Σταύρο Ξαρχάκο και Ελένη Βιτάλη να αφήνουν άφωνους τους θεατές.
Φέτος η συνεργασία Ιερά οδός Ζήνα Γαρμπή αναμένεται να κερδίσει όλο το μουσικόφιλο κοινό.

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για να επικοινωνήσετε με το νυχτερινό κέντρο "Ιερά Οδός"  για να να πραγματοποιήσετε κράτηση με κανονική τιμή αλλά και με φοιτητική προσφορά μπορειτε να καλέσετε στο τηλε΄φωνο κρατήσεων που είναι : 211-7807070 (Άστική χρέωση)
Scroll to Top