Τηλέφωνο Κρατήσεων
211 780 7070 ή
6977 191746 (whats up)

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ 2014-2015
Γαρμπή Βιογραφικό


Η Καίτη Γαρμπή είναι μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες και από τις καλύτερες γυναικείες φωνές στην μουσική ιστορία της χώρας. Συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τραγουδίστριες όλων των εποχών και το όνομά της έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Διαθέτει ένα πολύ μεγάλο αριθμό θαυμαστών που την ακολουθεί παντού, ενώ η δισκογραφική της πορεία είναι εξαιρετική και πολλά από τα τραγούδια της έχουν γίνει μεγάλα σουξέ και έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία στο τραγούδι έχει ξεπεράσει τα 25 χρόνια, ενώ έχει εμφανιστεί στα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου επικρατούσε χαμός από τον κόσμο που πήγαινε να την ακούσει. Κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες τεράστιου βεληνεκούς και ιστορικές μορφές του τραγουδιού, όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Γιάννης Πάριος, η Άννα Βίσση, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Σάκης Ρουβάς, ο Πασχάλης Τερζής, ο Αντύπας, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νότης Σφακιανάκης και πολλοί άλλοι.

Η γνωστή και πετυχημένη τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1961 και είναι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό τραγουδιστή Διονύση Σχοινά, με τον οποίον έχουν συνεργαστεί και μουσικά αρκετές φορές. Η Καίτη Γαρμπή ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το τραγούδι, μαζί με την αδερφή της Λιάνα, σε πολύ μικρή ηλικία και έγιναν γνωστές από την συνεργασία τους με τον Γιάννης Φλωρινιώτη. Όταν η αδερφή της παντρεύτηκε, η Καίτη αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της στο τραγούδι και δικαιώθηκε από την απόφασή της. Αρχικά, είχε ερμηνεύσει κάποιες διασκευές ξένων τραγουδιών, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε συλλογικούς δίσκους και το 1989 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Πρόβα”, με το ομώνυμο τραγούδι να κερδίζει τις εντυπώσεις. Την επόμενη χρονιά, η Καίτη Γαρμπή έβγαλε και δεύτερο δίσκο με τίτλο “Γυαλιά καρφιά” και η τραγουδίστρια άρχισε να γίνεται γνωστή στο πανελλήνιο. Από τον δίσκο αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια “Γυαλιά καρφιά”, “Φαντασματάκι” και “Τζίνι”.


Πριν ακόμα κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα στην δισκογραφία, η Καίτη Γαρμπή είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται στα Αστέρια με τον Τόλη Βοσκόπουλο το 1987 και στην  Νεράιδα με την Γιάννη Πάριο και την Πίτσα Παπαδοπούλου, την σεζόν 1987-1988. Η επόμενη χρονιά την βρ'ήκε στον Ζυγό Θεσσαλονίκης με τον Μανώλη Μητσιά και τον Χάρυ Κλύν και το καλοκαίρι του 1990 συνεργάστηκε με τον Πασχάλη, την Αλέξια και την Χριστίνα Μαραγκόζη. Τον χειμώνα 1990-91την βρίσκουμε στον Διογένη με Γλυκερία, Χρήστο Δάντη, Πωλίνα και Λευτέρη Πανταζή. Το 1991 κυκλοφόρησε τον τρίτο, κατά σειρά, δίσκο, με τίτλο “Ένταλμα σύλληψης” και στα τέλη του ίδιου έτους ξεκίνησε να τραγουδάει μαζί με Άγγελο Διονυσίου και Γιώργο Γερολυμάτο στον “Στράτο”. Την επόμενη χρονιά, ακολούθησε ο δίσκος “Του φεγγαριού αναπνοές”, ο οποίος έγινε χρυσός και ήταν αυτός που αποτέλεσε την απαρχή μιας μεγάλης καριέρας για την Καίτη Γαρμπή. Το τραγούδι “Πέστο με ένα φιλί” έγινε μεγάλο σουξέ της εποχής, το οποίο ακουγόταν παντού, ενώ ξεχώρισαν και το “Σ'αγαπώ πιο πολύ”, καθώς και το τραγούδι, με το οποίο τιτλοφορήθηκε ο δίσκος. Παράλληλα, οι εμφανίσεις συνεχίστηκαν στο “Στράτος” και την επόμενη σεζόν, με την Στέλλα Γεωργιάδου.


Το 1993, η Καίτη Γαρμπή συμμετέχει στην Eurovision με το τραγούδι “Ελλάδα η χώρα του φωτός” και κερδίζει την 9η θέση, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφορεί το album “Ως τον παράδεισο” που έγινε χρυσός και ξεχώρισε το τραγούδι “Ναι, υπάρχω εγώ”. Τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν, καθιερώνουν την Καίτη Γαρμπή ως μια από τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Το 1994 κυκλοφόρησε τον δίσκο “Ατόφιο χρυσάφι” με τραγούδια του Κώστα Τουρνά και του Φοίβου. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος και έγιναν επιτυχίες τα τραγούδια “Ξυπόλητη χορεύω”,”Μην με συγκρίνεις”, “Κόλαση”. Παράλληλα η Καίτη Γαρμπή εμφανίζεται στο Ποσειδώνιο μαζί με Βασίλη Καρρά , Δέσποινα Βανδή και Διονύση Σχοινά, ενώ συνεχίζει και την επόμενη σεζόν 1995-96 στο ίδιο κέντρο με Λευτέρη Πανταζή και Σάκη Ρουβά. Το 1996 κυκλοφορεί το album “Αρχίζω πόλεμο” που έκανε θραύση, έγινε 3 φορές πλατινένιος και κέρδισε το βραβείο του καλύτερου δίσκου της χρονιάς. Ξεχωρίζουν και παίρνουν βραβεία, τα τραγούδια “Θα μελαγχολήσω”, “Χαμένα”, “Περασμένα ξεχασμένα”, “Αρχίζω πόλεμο”.

Το 1997 συνεχίζει η ξέφρενα ανοδική πορεία της Καίτης Γαρμπή με τον δίσκο “Ευαισθησίες” με τα περισσότερα τραγούδια να γίνονται μεγάλα hit. Και αυτός ο δίσκος έγινε 3 φορές πλατινένιος και πήρε και ανάλογο βραβείο με τον προηγούμενο δίσκο. Ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, το οποίο βραβεύτηκε, καθώς και τα “Ιεορσυλία”, “Ασυμφωνία χαρακτήρων” (ντουέτο με Ρέμο) και αρκετά ακόμη. Ένα χρόνο πριν, η Καίτη Γαρμπή ερμφανίζεται στο Διογένης με Βασίλη Καρρά, Δημήτρη Κόκκοτα και Διονύση Σχοινά, όπου θα βρεθεί και την επόμενη σεζόν 97-98 με αδερβούς Βαρδή, Ρέμο, Σχοινά και Τριαντάφυλλο.Ενσιάμεσα, η Καίτη Γαρμπή τραγουδάει με επιτυχία και σε μπουζούκια της Θεσσαλονίκης. Το 1998, η διάσημη τραγουδίστρια κυκλοφορεί ένα cd με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία λατρεύτηκαν και ο δίσκος έγινε χρυσός, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το album “Δώρο Θεού” που κέρδισε βραβείο “Ποπ Κορν” και έγινε πλατινένιος. Ξεχώρισε κυρίως το ομώνυμο τραγούδι σε ένα δίσκο που ήτσν αφιέρωμένος στον άντρα της και παράλληλα ο τίτλος του συσχετίστηκε με την γέννηση του πρώτου τους παιδιού.

Άνοιξη του 2000, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφορεί τον διπλό δίσκο “Το κάτι”, ο οποίος περιέχει καινούργια τραγούδια , αλλά και παλιές επιτυχίες. Ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι, το οποίο σάρωσε, όπως επίσης και τα “Επιτέλους” (ντουέτο με Θεοδωρίδου) και “Το λάθος μου”. Και τα τρία τραγούδια βραβεύτηκαν για εκείνη την χρονιά. Την επόμενη χρονιά ακολουθεί το maxi single “ Τι θέλουνε τα μάτια σου” , που γίνεται γρήγορα πλατινένιος και ξεχωρίζει το τραγούδι “άσπρο ή μαύρο, ενώ ακολουθεί ένα ντουέτο με την Άννα Βίσση με τίτλο “Καλύτερα οι δυό μας”, το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό. Το 2002, η τραγουδίστρια κυκλοφορεί ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Απλά τα πράγματα”, η οποία αποτελείται από 2 cd (το ένα σε συνεργασία με Τουρνά) και γίνεται πλατινένια. Το ομώνυμο τραγούδι γίνεται μεγάλη επιτυχία, ολόκληρος ο δίσκος παίρνει το βραβείο του καλύτερου σύγχρονου λαικού δίσκου και η Κάιτη Γαρμπή παίρνει το βραβείο της καλύτερης τραγουδίστριας της χρονιάς. Παράλληλα, ξεσηκώνει το κοινό στα νυχτερινά κέντρα με δυναμικές συνεργασίες που κλέβουν την παράσταση και την αναδεικνύουν. Αφου συνεργάστηκε σε Αθήνα (Bio Bio) και Θεσσαλονίκη (Ζυγός) με Σάκη Ρουβά, ακολουθούν 3 εκπληκτικές χειμερινές σεζόν. Η πρώτη (2000-01) με Άννα Βίσση στο Fever, ακολούθως με Πασχάλη Τερζή στην Ιερά Οδό (2001-02) και με Τσαλίκη στον Απόλλωνα (2002-2003). Το 2002 κυκλοφορεί και το maxi single “Μια καρδιά” που έγινε δύο φορές πλατινένιο και τα τραγούδια “Άντε γεια”, Μια καρδιά την έχω”, “Με έχεις αρρωστήσει” και το ντουέτο με τον Τσαλίκη “Θα μείνει μεταξύ μας”. Η Κάιτη Γσρμπή βρίσκεται στην κορύφωση της καριέρας της.

Το 2003 έρχεται το ολοκληρωμένο  album “Έμμονες ιδέες” και ξεχωρίζει το “Εσένα μόνο”, ενώ υπάρχει και το ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή με τίτλο “Πόσο θα ήθελα”, αλλά και άλλες λαϊκές επιτυχίες. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συνεργάζεται με τον Τόλη Βοσκόπουλο στην Θεσσαλονίκη και ακολουθούν οι χειμερινές της εμφανίσεις στο Rex με Βοσκόπουλο και πάλι (με τον οποίο βγάζει το ντουέτο “Εμείς”), Λιβιεράτο και Άσπα. Το 2004 προς τιμήν της κατάκτησης του Euro και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, κυκλοφορεί το maxi single “Γαλάζιο η λευκό”, όπου ξεχωρίζει το κομμάτι “Καταπληκτικό”. Την ίδια χρονιά, εμφανίζεται σε Πύλη Αξιού και Αστέρια Γλυφάδας. Το 2005 συνεργάζεται με τον Δάντη και κυκλοφορεί τον δίσκο “Έχω στα μάτια ουρανό” και τραγούδια όπως το ομώνυμο και τα  “Άκουσε αγόρι μου”, “Spaciba baby”, Το ναρκωτικό μου”   ακούγονται συνεχώς στα ραδιόφωνα. Οι δύο καλλιτέχνες πραγματοποιούν και κοινές εμφανίσεις στο Odeon της Θεσσαλονίκης, ενώ τον χειμώνα η Καίτη Γαρμπή βρίσκεται στο “Bodroom”. To 2006 κυκλοφορεί τον δίσκο “Πως αλλάζει ο καιρός”, ο οποίος έγινε χρυσός. Ξεχωρίζουν τα “Αυτή”, “Ισόβιος δεσμός” (ντουέτο με Ραυτόπουλο), καθώς και το τραγούδι που αποτελεί τον τίτλο του δίσκου. Την ίδια χρονιά, η Καίτη Γαρμπή, εμφανίζεται στα Αστέρια με τον Αντύπα.

. Καλοκαίρι του 2007 η Καίτη Γαρμπή συμμετέχει σε μια φιλανθρωπική συναυλία στην Αθήνα, της οποίας τα κέρδη θα πηγαίναν στους πυρόπληκτους. Αυτή η συναυλία, αφού ηχογραφήθηκε, τέθηκε στην διάθεση του κοινού σε ένα διπλό album με τίτλο “18 χρόνια Live” που περιείχε τις μεγαλύτερες μέχρι εκείνη την στιγμή επιτυχίες της. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους η Καίτη Γαρμπή διακρίνεται και στην ηθοποιία, καθώς συμμετέχει σε επεισόδια της σειράς “Επτά θανάσιμες πεθερές”. Το εγχείρημα της αυτό στέφθηκε με επιτυχία και το συνόδευσαν πολύ καλές κριτικές. Την επόμενη χρονιά αλλάζει στυλ και δοκιμάζει κάτι εντελώς διαφορετικό, κάνοντας στροφή προς την έντεχνη μουσική και αφήνοντας πίσω τις λαϊκές επιτυχίες του παρελθόντος. Κυκλοφορεί τον δίσκο “Καινούργια εγώ” με το ομώνυμο τραγούδι και το “Αυτό αξίζω” να προτιμώνται από το κοινό. Την σεζόν 2008-09, η τραγουδίστρια εμφανίζεται στο Έναστρον με τον Νότη Σφακιανάκη, ερμηνεύοντας τις νέες της επιτυχίες και την επόμενη σεζόν για λίγο καιρό στο “Polis studio”.

Η Καίτη Γαρμπή, αφού απείχε για ένα διάστημα από τις πίστες, αλλά και δισκογραφικά, επανέρχεται δριμύτερη το 2011 με την κυκλοφορία του καινούργιου της album με τίτλο “Παζλ” και με την ίδια τακτική που ακολούθησε και στον προηγούμενο, με έντεχνα δηλαδή τραγούδια. Το 2012 κυκλοφορεί την διασκευή του τραγουδιού “Buona vita”, σε συνεργασία με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Ornella Varoni. Το τραγούδι αυτό σημείωσε τεράστια επιτυχία και ανέβηκε στην κορυφή των charts. Τον Σεπτέμβρη του 2012, συμμετέχει σε συναυλία στο OAKA για τα 20 χρόνια του Φοίβου και λίγο αργότερα ξεκινά για δέκα εμφανίσεις στο Odeon Cosmopolis σε μαι εντυπωσιακή μουσική παράσταση. Τέλη του 2012, θα εμφανιστεί στο “Casablanca music Hall” σε μια μουσικοθεατρική παράσταση για λίγες μόνο εμφανίσεις. Άνοιξη του 2013 κυκλοφορεί διπλό cd με τα καλύτερά της, καθώς και δύο νέα, το “Πιο πάνω από σένα” και το “Ζωντανός ουρανός”. Λίγο αργότερα, κυκλοφορεί ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Buona Vita” με αρκετές από τις παλιές επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή, σε ιταλικό, όμως στίχο, αλλά και διασκευές ιταλικών τραγουδιών. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό, έχοντας διεθνή αντίκτυπο.

Γαρμπή 2014-2015
Τέλη του 2013, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφορεί τον νέο της δίσκο με τίτλο “Περίεργες μέρες”, ο οποίος αποτελεί την εκ νέου επιστροφή της τραγουδίστριας σε ποπ και λαϊκούς ρυθμούς. Κορυφαίο τραγούδι το “Ανεμορδαμένα ύψη”, το οποίο σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του και ήταν στις πρώτες θέσεις για πολλές εβδομάδες, ενώ άλλα τραγούδια που κέρδισαν τις εντυπώσεις ήταν τα “ Πάμε φινάλε”, “Ψεύτη” και “Στην άδεια σου καρέκλα”. Παράλληλα, η Καίτη Γαρμπή επιστρέφει δυναμικά στις πίστες της Αθήνας, καθώς τον περασμένο χειμώνα 2013-2014, εμφανίστηκε στο “Φωταέριο”, έχοντας δίπλα της τον Γιώργο Μαζωνάκη, σε ένα πρόγραμμα που καθήλωσε το κοινό.  Πλέον, η διάσημη τραγουδίστρια ετοιμάζεται για τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα την απολαύσουμε από την “Ιερά Οδός”, μαζί με τις Πέγκυ Ζήνα και Νατάσσα Θεοδωρίδου. Το σχήμα αυτό είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει, καθώς αποτελείται από τις καλύτερες γυναικείες φωνές του ελληνικού τραγουδιού.

Scroll to Top