Τηλέφωνο Κρατήσεων
211 780 7070 ή
6977 191746 (whats up)

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελληνίδες τραγουδίστριες

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ 2014-2015

 
Πέγκυ-Ζήνα-Βιογραφικό

Η Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1975 στα Ιωάννινα. Απο πολύ μικρή αποφάσισε πως θα ασχοληθεί με το τραγούδι, καθώς είχε ως πρότυπο τη μητέρα της, την τραγουδίστρια Στέλλα Χρυσικοπούλου. Πως, λοιπόν, θα μπορούσε να κάνει αλλιώς; Οι γονείς της, καταλαβαίνοντας απο νωρίς την κλίση της κόρης τους προς τη μουσική, τη στέλνουν να σπουδάσει πιάνο. Μεγαλώνοντας αποφασίζει πως θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι επαγγελματικα και έτσι το 1995 καταφέρνει να κυκλοφορήσει τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Πέγκυ Ζήνα”. Το κομμάτι που είχε γίνει σουξέ τότε ήταν το “Αν πας με άλλη”, το οποίο ακουγόταν σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά και τα ραδιόφωνα. Μερικά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2000, η Πέγκυ Ζήνα βγάζει το δεύτερο album της “Τι θ’ ακούσω ακόμα”, το οποίο συζητιέται πολύ.

Στη συνέχεια, η συνεργασία της με τη δισκογραφική εταιρεία Nitro Music θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Συγκεκριμένα, οι επόμενοι δίσκοι της “Ένα Χάδι” και “Βρες έναν τρόπο” εκτοξεύουν την καριέρα της και την καθιερώνουν ώς μια γνήσια λαϊκή φωνή που είναι γεννημένη για τις μεγάλες πίστες. Η Πέγκυ Ζήνα είναι παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία, Γιώργο Λύρα. Όπως τονίζουν άνθρωποι που τους γνωρίζουν, η χημεία μεταξύ τους είναι μοναδική. Πρόκειται για δύο χαρακτήρες που μπορεί να μην είναι ίδιοι, όμως αλληλοσυμπληρώνονται άψογα. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, αφού τους ενώνει το πάθος τους για τη μουσική. Ο έρωτάς τους ήταν θυελλώδης και ο καρπός του, η κόρη τους Ηλέκτρα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Φέτος το χειμώνα 2014-2015 θα τραγουδήσει στο νυχτερινό κέντρο "Ιερά Οδός" μαζί με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Καίτη Γαρμπή

Οι συνεργασίες της Πέγκυς Ζήνα 

Pegy-Zina-synergasies


Η Πέγκυ Ζήνα έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος και μας έχει χαρίσει απίστευτες βραδιές. Ο Νότης Σφακιανάκης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Νίκος Κουρκούλης και ο Αντώνης Ρέμος είναι μερικοί μόνο απο τους καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί της σε μεγάλες πίστες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή την ταλαντούχα τραγουδίστρια, η οποία έχει κερδίσει τον σεβασμό τόσο του κοινού όσο και των συναδέλφων της. Η συνεργασία που έχει σημαδέψει την καριέρα της ήταν αυτή με τον Γιάννη Πάριο. Μαζί έκαναν ένα καταπληκτικό ντουέτο, που έβαλε φωτιά στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Η συνεργασία τους ήταν τόσο καλή, ώστε ο Γιάννης Πάριος της γράφει τρία τραγούδια για τον δίσκο της “Βρες έναν τρόπο”. Την ίδια εποχή η Πέγκυ Ζήνα αλλάζει δισκογραφική εταιρεία και υποφράφει με τη Minos EMI, κυκλοφορώντας τον δίσκο “Μαζί σου”, ο οποίος είναι ο πρώτος χρυσός δίσκος στην καριέρα της. Έναν χρόνο αργότερα, το 2004, κυκλοφορεί τον δίσκο “Ματώνω”, ο οποίος έγινε κι αυτός χρυσός και στη συνέχεια δύο φορές πλατινένιος, ξεπερνώντας τις 40.000 πωλήσεις. Πλέον ο κόσμος την έχει ξεχωρίσει και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Στις μεγάλες πίστες όπου τραγουδά δεν πέφτει καρφίτσα, ενώ η ίδια διανύει μια απο τις καλύτερες περιόδους της ζωής της. Η συνεργασία της Πέγκυς Ζήνα με τον Γιώργο Θεοφάνους το 2005 αφήνει εποχή και μας χαρίζει τον υπέροχο δίσκο “Νόημα”, τα τραγούδια του οποίου ακούγονται ακόμα και σήμερα. Φυσικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε χρυσός, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων. Από τότε μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία και έχει αφήσει τη δική της ιστορία στο μουσικό στερέωμα. Αυτή τη σεζόν μας προσφέρει μοναδικές βραδιές, γεμάτες κέφι στο νυχτερινό μαγαζι “Θέα” μαζί με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και το σίγουρο είναι πως η επιτυχία τους θα είναι μεγάλη. Οι γνήσιες λαϊκές φωνές τους και το αστείρευτο κέφι τους αποτελούν εγγύηση για τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

2014 : Θέα | Οικονομόπουλος-Ζήνα
2013 : Θέα | Πλούταρχος-Ζήνα
2012 : Οδός Πειραιώς 178 : Ζήνα-Αναστασιάδης
2011 : Ιερά οδός Μητροπάνος-Ζήνα
2010 : Ιερά οδός Μητροπάνος-Ζήνα
2009 : Ιερά οδός Μητροπάνος-Ζήνα
2008 : Vox Ζήνα-Νίνο-Καραφώτης

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Pegy-zina-epityxies

pegy-zina-photos


Scroll to Top